Skäller hunden på promenaden ?
hoppar hunden på dina gäster?
känns det stressande att gå promenad och man även känner ångest inför promenaden ?
Morrar hunden medans den äter?
Jag kan hjälpa er.
Detta är bara några exemplar av många, men när vardagen ska anpassas efter beteende och man känner sig instängd, ledsen, otillräcklig och relationen mellan er blir mer jobbigt för varje dag som går, så kan man behöva coaching och verktyg
Hur börjar vi ? En personlig samtal och enkät (med frågor) för att bilda sig en bild om hundens liv och beteende , träningsplan/rehabiliteringsplan och målbild
Vad kan jag förvänta mig ? att få ”träningsverktyg” till eran problembeteende
Hur ofta möts vi ? det beror på målbild och eran behov. Jag rekommenderar alltid minst 2 gångar .. för att evaluera och finslipa träningen. (undantag seperation ångest, ljudrädsla och andra eventuella komplexa beteende, här kan verkligen behövs mer verktyg och justeringar)
Hur möts vi ? antingen ses vi fysisk eller genom ett digital möte . för närvarande läge blir det över messenger. Hur vi möts kan variera från fall till fall .. beroende på behov, önskar osv.
Hur kontakter du mig ? antingen på telefon 076 104 11 20 eller hundlyftet@outlook.com . Beskriv kort varför du kontaktar mig och jag mailar/ringer tillbaks för mer information.
Nedan ser du vilka problembeteende som jag kan hjälpa med :
Vad som räknas som en problemhund är givetvis helt individuellt
Det är alltid ”study of one” (Susan Friedman)
Det kan vara något som stör hunden, men likaväl vara något som gör er fundersam eller ett beteende ”som kom utav det blå”.
Trauma/chock kan utlösa problembeteende i vardagen. En hund som är alltid är ”ledsen och låg” mår inte bra och kan behöva hjälp för att bli glad.
Några exemplar på problembeteende:
Separationsångest dvs inte kunna lämnas ensam hemma.
Rädsla – för ljud (åska, fyrverkeri, skott), hundar, människor eller ”andra saker”.
Aggressivitet mot andra hundar, människor, barn.
Vakt – Vaktar bilen, tomten, sina leksaker, mat, tugg-ben etc
Jaga/Jakt – Jagar joggare, katter, hare, cyklister mm.
Andra exemplar:
Stress – hunden upplevs stressad och ” hög i varv”
Deprimerad – hunden upplevs låg och har ingen vilja.
Trauma och olycka kan ge problembeteende.
Det är viktigt att ta tag i ett problembeteende, desto fortare man kommer igång desto snabbare kan man ändra beteende. All utredning/träning (det kan förekomma undantag ) sker i hundens eget miljö.
Hundlyftet kan inte hjälpa med ett ”quick fix- metod” i eran relation, utan jobbar med orsaken bakom ett problembeteende –
Träningen framgång är beroende på olika förutsättningar, engagemang, tiden man lägger på träningen osv. Jag finns för er som stöd, coaching och uppmuntring. Vi har mellan möten kontinuerligt kontakt via mail eller telefon. Det är viktig för mig att ni känner att ni får den stöd som behövs.